Pääsiäismuistoja

Kirjoittaessani tätä Helmihuvila on hiljentynyt pääsiäisen puheenporinasta ja touhuista. Haikeana ajattelen, kuinka Helmin lämmin tunnelma ruoan tuoksuineen on viilentynyt – pikkuhuvila on vaipunut uneen. Kolmeen päivään sisältyi ihania nauruntäyteisiä, aurinkoisia aamiaisia, kevättä lupailevia kirkkaita päiviä ja herkullisia illallisia pakkasenkylmissä täysikuun valaisemissa öissä.

Orvokkeja ja laventelia
Asettelin tuvan hyllyille vanhoja pääsiäiskoristeita.
Pääsiäiskukko
Tämän kukon taiteilin kansakoulussa.
Munasilma
Unna piirsi pari vuotta sitten kananmunalle silmän.

Kokeilen joka pääsiäinen jotain uutta ja nyt se oli päiväkahvipöydän Raw ’n Moren raakakakku. Passion-suklaakakku oli niin täyteläistä, että jaksoimme sen voimin aina illalliseen asti. Jopa minä, joka en pidä makeista, ihastuin siihen kovasti! (Eikä tämä ollut maksettu mainos, vaan spontaani kehu ostetusta kakusta.)

2. kpl Ebban kakku
Pääsiäisen herkkukakku

Pitkäperjantain illallinen tehdään pitkällä kaavalla, kaikessa rauhassa. Isäni ohjeen mukaan tehtyyn lampaaseen kuuluvat valkosipulin lisäksi tuore timjami, itse kuivattu minttu, rakuuna ja salvia vahvan kahvin ja hunajan sekoituksessa. Näiden tuoksut kuuluvat pääsiäiseen samoin kuin piparkakkutaikinan tuoksu jouluun. Jenna ja Unna innostuivat ottamaan ruokaa laittaessani ihastuttavia kuvia, jotka alla.

1. Yrtteja ja sipulia2. Suola ja timjami lähis3. Suti ja sipuli4. Kattaustarvikkeita

Draama kuuluu, totta kai, aina asiaan. Ensin jännitimme sulaisiko jäätyneet vesiputket (sulivat). Pitkäperjantaina valkosipuliperunalaatikko tippui lattialle juuri ennen kuin se löysi tiensä pöytään. Ikean pannulaput julistettiin pannaan, Jenna ja Nikolas hävittivät nopeasti todistusaineiston laatikon kuperkeikasta ja pääsimme syömään illallista kamarissa.

Kamarin kynttelikot
Peilit lisäävät huimasti kynttilöiden valotehoa.

Pyhien vieton lisäksi meillä oli halkotalkoot. Hyytävän kylmä talviloma ja pääsiäisen yöpakkaset verottivat polttopuuvarantomme hälyttävän pieniksi. Keväisen tunnelman innostamina kaavailimme kevään ja kesän puuhia. Hanhikki pitää siirtää muualle, sillä peltikatolta tippuvat lumet ovat vaurioittaneet sitä pahasti. Lisäksi pitää tarkistaa vesiputkien eristys ja routasuojan toiminta. Ja sitten on iänikuinen ikkunoiden kunnostus, jonka eteneminen on aina säiden armoilla. Sisällä on myös puuhaa, mutta niistä sitten lisää myöhemmin.

Hyvää huhtikuuta lukijani!

Ulla

JK Lähtiessämme hengitin vielä hetken Helmin tunnelmaa. Kello raksutti lämpimässä tuvassa ja aurinko paistoi kamarin ikkunoista. Ihmisten äänet olivat kaikonneet. Lapset, kissat ja koira olivat autoissa matkalla koteihinsa palatakseen keväämmällä. Kiitos Helmihuvila! Nähdään pian.

 

7 thoughts on “Pääsiäismuistoja

  1. Ihanasti välittyi tunnelma kuvista ja tekstistä. Ja noi vanhat astiat on tosi tosi hienoja. Perunalaatikon kohtalo nauratti….

    Tykkää

    1. Kiitos Soile! Perunalaatikon lento jäi tosiaan ja onneksi lyhyeksi. Kaikki oli ohi ja kunnossa, kun palasin pihalta, jossa kävin laskemassa pariin kymmeneen.

      Tykkää

  2. Sinä osaat sanoillasi maalata tunnelman elävästi lukijan silmien eteen. Helmihetkiä Helmihuvilallanne! Kevättä kohti! Tuija

    Tykkää

  3. Ihana kamari. Ja siellähän on seinällä kuin meidän Orvokkiin tehty posliinilautanen😍

    Tykkää

    1. Kiitos Pulina! Tuvan orvokkitaulu on lainaa. Essi sai sen mummiltaan lahjaksi ja antoi luvan viedä sen Helmille, kunnes haluaa omaan kotiinsa. Orvokin aika taitaa olla teilläkin pian käsillä. Mahtavaa kevättä, Ulla

      Tykkää

Jätä kommentti